PedicureGezocht.nl . PedicureGezocht
pedicure vinden en pedicure zoeken.

WAT IS EEN ALLROUNDPEDICURE OF VOETZORGVERLENER?

Allroundpedicures zijn geheel afgestudeerd en waarbij u met al uw voetproblemen terecht kunt. Dit zijn o.a. Medisch pedicures; Paramedisch Chiropodist; Kwaliteitspedicure; Gespecialiseerd voetverzorger; Oncologische voetzorgverlener; Pedicure in de sport / Sportpedicure; Podoloog.  Mocht u in aanmerking komen voor een vergoeding door uw ziektekostenverzekering en u bent ingedeeld in zorgprofiel 1, 2 en/of 3, dan dient u erop te letten of uw voetzorgverlener staat ingeschreven in een kwaliteitsregister en een contract heeft afgesloten met een podotherapeut.

Zorgprofielen

Preventieve voetzorg voor diabetespatiënten valt onder de basisverzekering mits er sprake is van een verhoogd risico op voetproblemen. De podotherapeut vervult hierin tegenwoordig een coördinerende rol en zal naar aanleiding van een uitgebreid, volgens protocol vastgesteld, onderzoek en screening het zorgprofiel bepalen en stelt daarna een persoonlijk behandelplan op. De podotherapeut stemt dit plan af met de huisarts en wanneer noodzakelijk met de voetzorgverlener en houdt het medisch dossier betreft diabetische voetzorg bij. Het aantal benodigde voetbehandelingen die vergoed worden door de ziektekostenverzekeraar wordt gekoppeld aan de indeling in het zorgprofiel.


Vraag de voorwaarden voor uw vergoeding altijd na bij uw zorgverzekeraar. Zoek uw allroundpedicure op www.pedicuregezocht.nl