PedicureGezocht.nl . PedicureGezocht
pedicure vinden en pedicure zoeken.

HET BEROEP PEDICURE / VOETZORGVERLENER

Een Pedicure richt zich geheel op het verzorgen van nagels en huid van de voeten. Zij voorkomt en behandelt eenvoudige en onschuldige nagel- en huidaandoeningen waar geen huisarts voor nodig is. Te denken valt aan behandeling van eelt, likdoorns, kalk- schimmelnagels, verdikte nagels, ingroeiende en ingegroeide teennagels wanneer die nog niet te ernstig zijn. Maar het blijft niet alleen bij verzorging. Men kan ook terecht voor advies over goed schoeisel, voetverzorging en loop- of voetoefeningen. Ook verkoopt zij voetverzorgende producten.

Men kan met uiteenlopende redenen en/of klachten een afspraak maken bij de Pedicure. Er wordt besproken wat er precies verwacht wordt. Vervolgens maakt de pedicure een behandelplan en start met de voetverzorging. Voor sommige voetaandoeningen is het noodzakelijk dat er meerdere behandelingen plaats moeten vinden.

De pedicure werkt effectief,  hygiënisch, zelfstandig of samen met collega’s binnen en buiten het (eigen) bedrijf. Ze heeft een ondernemende instelling. Ze geeft een instrumentele behandeling na het afnemen van een onderzoek. De pedicure bewaakt de kwaliteit van het proces en resultaat van haar werk voortdurend. Zij herkent risicovolle situaties en neemt adequate maatregelen om complicaties te voorkomen. Ze is klantgericht. Ze probeert aan de wensen van de cliënt tegemoet te komen, maar houdt daarbij altijd de haalbaarheid in het oog. In voorkomende situaties maakt de pedicure de juiste afweging tussen het belang van de cliënt en het commercieel bedrijfsbelang. De pedicure verwijst eventueel door naar andere voetzorgverleners en/of huisarts.

HOE WORDT JE PEDICURE?

Om pedicure te worden, kun je opleiding Pedicure/Voetverzorging volgen; dit is een mbo-opleiding op niveau 3. Het beroep van pedicure is niet beschermd, wat inhoudt dat in feite iedereen zich, ook zonder diploma, pedicure mag noemen. Wel zijn er twee brancheorganisaties voor de pedicures, brancheorganisatie ProVoet en STIPEZO, die ervoor zorgen dat opleidingen en examinering volgens de door hun gestelde eisen, verlopen.

WAAR WERKEN PEDICURES?

Veel pedicures hebben een eigen salon of pedicurepraktijk. Kunnen werkzaam zijn binnen een schoonheidssalon, grotere thermen en/of badhuizen. Mensen met wie ze tijdens hun werk in aanraking komen zijn bijvoorbeeld manicures, nagelstylisten, schoonheidsspecialisten, huisartsen, zorginstellingen, verpleegkundigen, schoen-speciaalzaken, dermatologen, register podologen en/of podotherapeuten.

IK ZOEK EEN PEDICURE.

Zoekt u een goede professionele pedicure in uw omgeving? Voor een verantwoorde keuze en op een voor u gerieflijke locatie? Bij u thuis of in een pedicuresalon? Op pedicuregezocht.nl kunt u gemakkelijk een geregistreerde pedicure/podoloog in Nederland en/of België vinden, gesorteerd op land, provincie en plaats.