PedicureGezocht.nl . PedicureGezocht
pedicure vinden en pedicure zoeken.

Het schoeisel als preventie bij diabetes

Vastgesteld is dat door de combinatie van vaatproblemen en/of neuropathie en mechanische stress zeker 70% van alle diabetische voetwonden veroorzaakt wordt door het dragen van onjuist schoeisel en/of sokken. Het schoeisel van patiënten met sensibiliteitsverlies en/of perifeer arterieel vaatlijden dient regelmatig onderzocht te worden.
De medische pedicure controleert bij elke voetcontrole of voetbehandeling het algemeen dagelijks schoeisel. Gesteld mag worden dat goed passende en prettig zittende schoenen, zeker voor u als diabetespatiënt met neuropathie, van het allergrootste belang zijn. Wellicht belangrijker dan menigeen denkt.


Let op harde stiksels of naden. Het binnenwerk moet glad zijn en mag geen rimpels of plooien vertonen. Het leer moet soepel zijn en kunnen ventileren. Voorts moet de schoen een voldoende dikke, slijtvaste, veerkrachtige en schokdempende zool bezitten. Verder een stevige steun of contrefort voor de hiel, maar deze mag ook weer niet te stevig aansluiten i.v.m. het creëren van drukplekjes. De achternaad moet overeenkomen met de stand van het hielbeen. De schoen mag nergens knellen of slippen. Zij moet  zowel in lengte, breedte als hoogte voldoende ruimte voor de tenen bieden. Geen hoge hakken maar een hakhoogte van 2-3 cm. Dit vermindert de druk op de voorvoet. Een brede lage hak vergroot tevens het draagvlak van de voet. 

U zoekt een medisch pedicure of voetzorgverlener bij u in de buurt? Deze kunt u vinden op www.pedicuregezocht.nl