PedicureGezocht.nl . PedicureGezocht
pedicure vinden en pedicure zoeken.

WINTERVOETEN / PERNIOSIS

Wintervoeten of Perniosis ontstaat aan handen en voeten door vaatvernauwing / slechte doorbloeding onder invloed van langdurige inwerking van koude. Perniosis wordt nog extra in de hand gewerkt bij arteriosclerose (vaatvernauwing in de benen). Perniosis kenmerkt zich door het blauw verkleuren van de huid, tenen, hielen of vingers. Ook bestaat er kans op blaarvorming en hevige jeuk. De jeuk ontstaat vooral bij overgang van koud naar warm. Wanneer de blaren kapot gaan bestaat kans op ulcusvorming (slecht genezenden wondjes). Perniosis dient door een arts te worden behandeld. 

Goed advies: Het tijdig inwrijven van de huid met bijvoorbeeld een Kamfercrème en het dragen van ruime schoenen kan veel (voet)ellende voorkomen.
Wintervoeten of perniosis is een soort ontsteking die veroorzaakt wordt door koude, vooral vochtige koude. Het is een bevriezing in de eerste graad. Wanneer er blaren en kloven ontstaan is het een tweede graads bevriezing. Bij warmte ontstaat erge jeuk. Kloofjes brengen het gevaar van infectie met zich mee. De huid reageert altijd op kou, maar sommige mensen hebben daar sneller last van dan anderen.


U zoekt een professionele pedicure bij u in de buurt voor uw wintervoeten? Deze kunt u vinden op www.pedicuregezocht.nl